Some issues of studying the activities of Czech musicians in Serbia in the 19th century - Gajić, Milica (Muzikološki zbornik, 2009)
Glavni cilj sestavka, posvečenega vprašanju preučevanja čeških glasbenikov v Srbiji v 19. stoletju, želi opozoriti na dileme in njih rešitve v dosedanjem muzikološkem raziskovanju. Posebna pozornost je bila usmerjena v manj znane in redko objavljene podatke v zvezi z raznovrstnim delovanjem čeških glasbenikov.
Keywords: 19.st.; češki glasbeniki; glasbena migracija; Serbia; Srbija