Priamel v grški književni tradiciji in enumeracija v indoevropščini - Galjanić, Ana (Keria (Ljubljana), 2009)
Članek analizira strukturo grške pesniške oblike, imenovane 'priamel', jo primerja s podobnimi tvorbami v sorodnih literarnih tradicijah in navaja številne strukturno podobne odlomke v vedski, valižanski in srbohrvaški literaturi v dokaz, da ne gre za izoliran pojav. Študija umesti priamel v širši kontekst pesniških enumeracij in opozori na tipološka ujemanja med priamelom in posebno zvrstjo pesniškega spiska, imenovano 'bounded set'.
Keywords: enumeracija; grška književnost; indoevropska književnost; pesniške oblike; priamel