Priložnosti pouka na daljavo. Jih bomo znali izkoristiti v prihodnje? - Trančar, Vesna (Ventil (Ljubljana), 2021)
Ko je covid-19 zaprl vrtce, šole in fakultete in zahteval učenje na daljavo, so bile stvari videti zapletene. Nenadoma so se bili učenci in učitelji primorani prilagoditi novim zmožnostim posredovanja in usvajanja novega znanja. Mnogi so se z učenjem na daljavo srečali prvič. Kljub začetnemu nelagodju koristi učenja na daljavo vsekakor obstajajo. V prispevku prikazujem najpogostejše oblike učenja na daljavo; ključna načela, na katera moramo biti pozorni, ko se lotevamo izobraževanja na daljavo; primerjam pouk na daljavo s klasičnim, tradicionalnim modelom učenja in izpostavljam prednosti, ki jih ponuja e-učenje.
Keywords: distance learning; online courses; online threats; pouk na daljavo; sinhrono učenje; Slovenija; spletne nevarnosti; spletni tečaji; synchronous learning; videoconferencing; videokonference