Prekmurska gorička lončarska terminologija - Koletnik, Mihaela (Slavistična revija, 2007)
Razprava o lončarskem strokovnem besedju v prekmurskem goričkem podnarečju prinaša številne lončarske izraze, ki so danes še živi v Pečarovcih na Goričkem. Večinoma so enobesedni in slovanskega izvora, med termini, prevzetimi iz tujih jezikovnih sistemov, pa je največ germanizmov in romanizmov, ki so se v prekmurščino razširili z nemškim posredovanjem.
Keywords: besedje; besedoslovje; contact languages; dialectology; lončarsko besedje; lončarstvo; pottery; Prekmurje dialects; prekmursko narečje; Slovene dialects; Slovene language; slovenska narečja; slovenščina; strokovno izrazje; terminology; vocabulary