Delavnica za učitelje s praktičnim delom v šolski knjižnici - Antolič, Sonja (Šolska knjižnica, 2012)
V članku je predstavljen primer predstavitve uporabe knjižnice učiteljem. Glavni cilj delavnice je bil predstaviti učiteljem možnosti, ki jih nudi raba knjižnice z njenimi viri za razreševanje informacijskega problema. Učitelji so v vlogi učencev spoznali probleme, s katerimi se ob razreševanju informacijskega problema srečujejo učenci, ko morajo pripraviti različne pisne naloge. Z izkušenjskim učenjem - zavedanjem problema smo jih želeli pripraviti k razmisleku o podajanju navodil učencem za izdelavo pisne naloge, da bi jim s tem olajšali razreševanja informacijskega problema, ki je za učence težka naloga, zato jih je v to delo treba sistematično uvajati v okviru pouka.
Keywords: informacijski viri; informacijsko opismenjevanje; šolske knjižnice; učitelji