An improvement of a result of Zverovich-Zverovich - Cairns, Grant (Ars mathematica contemporanea, 2016)
Izboljšamo rezultat, ki sta ga dobila Zverovich in Zverovich za pogoj, ki mu morata zadoščati prvi in zadnji element v padajočem zaporedju pozitivnih celih števil, če naj bo zaporedje grafovsko, to je zaporedje stopenj končnega grafa.
Keywords: graf; grafovsko zaporedje; graph; graphic sequence