On constructing expander families of G-graphs - Badaoui, Mohamad (Ars mathematica contemporanea, 2018)
Podobno kot Cayleyevi grafi so tudi ?$G$?-grafi konstruirani iz grup. Predstavimo metodo za konstruiranje razširitvenih družin ?$G$?-grafov in jo uporabimo za konstruiranje novih razširitvenih družin neregularnih grafov. Ta tehnika temelji na odnosu med nekaterimi znanimi razširitvenimi družinami Cayleyjevih grafov in določenimi razširitvenimi družinami ?$G$?-grafov. Predstavimo tudi naketere druge lastnosti razširitvenih družin ?$G$?-grafov.
Keywords: Abelova grupa; Cayleyjev graf; G-graf; premer grafa; razširitvena družina