Lokalni sistem DGPS - Stopar, Bojan (Geodetski vestnik, 1997)
V članku so prikazane osnove delovanja tehnike DGPS-ja za določanje položaja. Predstavljen je lokalni DGPS, podana je analiza delovanja in natančnosti sistema. Analiza natančnosti je opravljena na podlagi testnih meritev v realnem času in v načinu naknadne obdelave podatkov.
Keywords: določanje položaja; geodezija; GPS; natančnost določitve položaja