OZN in sodelovanje z zasebnim sektorjem - partnerstva na področju zagotavljanja humanitarne pomoči - Vidic, Manja (Teorija in praksa, 2016)
Članek se ukvarja s povezovanjem javnega in zasebnega sektorja v mednarodnem okvirju, ki je v slovenskem prostoru dokaj neznan. Prispevek predstavi ključne definicije javno-zasebnih partnerstev z Organizacijo združenih narodov in jih skozi zgodovinski oris postavi v širši kontekst sodelovanja z nevladnimi deležniki. Osredotoči se na pristope in konkretne primere javno-zasebnih partnerstev na področju humanitarne pomoči in poda nekaj ovir, s katerimi se akterji ob sodelovanju srečujejo. Sklepne misli skupaj s pogledi za prihodnost nakažejo trende povezovanja z zasebnim sektorjem in podajo nekaj ključnih načel, na katerih morajo partnerstva temeljiti.
Keywords: Človekoljubna pomoč; Humanitarian assistance; International organizations; Javno-zasebno partnerstvo; Mednarodne organizacije; OZN; Private sector; Public-private sector cooperation; Zasebni sektor