Descrizione di Trechisibus (Trechisibiodes) wardi n. sp. della Bolivia e del maschio di Trechisibus (Trechisibiodes) cyclopterus Putzeys, 1870, del Chile (Coleoptera: Carabidae: Trechinae) - Etonti, Mirto (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2003)
Nova vrsta je sorodna vrsti Trechisibus (Trechisibiodes) variicornis Putz., 1870. Ker je bila ta opisana po dveh primerkih ženskega spola, primerjava sloni le na zunanji morfologiji. Samec vrste Trechisibus (Trechisibiodes) cyclopterus Putz., 1870, je opisan prvič. Do zdaj je bila znana le samica (holotip) te vrste. Glede na morfološke znake je T. (T.) cyclopterus veljavna vrsta.
Keywords: Coleoptera; Čile; entomologija; hrošči; taksonomija