Minimalizem v sodobni slovenski kratki prozi - Perić Jezernik, Andreja (Jezik in slovstvo, 2005)
Razprava govori o minimalizmu v ožjem smislu kot literarnem toku znotraj postmoderne dobe. Glavni poudarek je namenjem raziskavi značilnosti slovenskega minimalizma, ki se kažejo v zbirkah kratke proze Andreja Blatnika,Dušana Čatra in Polone Glavan.
Keywords: Blatnik, Andrej; Čar, Aleš; Čater, Dušan; Glavan; Glavan, Polona; kratka proza; literarne študije; minimalizem; Slovene literature; slovenska književnost