Juicily juxtaposed - Lunaček, Izar T. (Teorija in praksa, 2016)
Članek zagovarja deveto umetnost kot najbolj primeren medij za umetniško in kritično upodobitev človeške seksualnosti. Svojo poanto ponazarja s historičnim ovinkom žanra, od biblij iz Tijuane prek ameriških superherojev pa vse tja evropskih mojstrovin, in, nenazadnje, v obliki posebne študije primera, Izgubljena dekleta, metapornografske mojstrovine 21. stoletja Alana Moora in Melinde Gebby. Članek dopolnjuje zgodovinsko perspektivo z meditacijami o razmerju med erotiko in pornografijo, smešnim in resnim, fantazijo in realnostjo v spolnem življenju ljudi.
Keywords: Comic books, strips, etc.; Erotica; Erotika; Pornografija; Pornography; spolno življenje; Stripi