Axiomatic characterization of transit functions of hierarchies - Changat, Manoj (Ars mathematica contemporanea, 2018)
Tranzitne funkcije omogočajo poenoten pristop k mnogim rezultatom v zvezi z intervali, konveksnostmi in vmesnostjo. Pokažemo, da imajo hierarhične strukture, ki se pojavljajo v analizi blokov in v filogenetiki, naravno karakterizacijo s pomočjo tranzitnih funkcij in da lahko hierarhije identificiramo z večkratnimi kombinacijami neodvisnih aksiomov.
Keywords: aksiomi sistema; hierarhije; konveksnosti; tranzitne funkcije; vraščena drevesa