Zavezujoča narava odločb Ustavnega sodišča - Sovdat, Jadranka (Podjetje in delo, 2015)
Članek obravnava pravno obvezujočo naravo odločb Ustavnega sodišča v razmerju do zakonodajalca in do sodišč. Opredeljuje pravne učinke odločb, s katerimi Ustavno sodišče odloča o ustavnosti zakonov in ustavnih pritožbah. Ukvarja se tudi z načinom izvršitve odločbe Ustavnega sodišča, z njegovo pravno naravo in obvezujočim učinkom.
Keywords: odločanje; sodne odločbe; ustavna pritožba; ustavna sodišča; ustavnost