Profesionalni razvoj ravnateljev in vodenje šole - Ivanuš-Grmek, Milena (Šolsko polje, 2007)
V prvem delu prispevka pišemo o pomenu proučevanja ravnateljevega profesionalnega razvoja za vodenje šole. Za celovit razvoj šole kot učeče se organizacije in znotraj tega možnosti za razvoj vsakega posameznega učitelja, je ključnega pomena vzpostavljanje kolegialnega profesionalizma, pri čemer ima pomembno vlogo prav ravnatelj. V drugem delu prispevka pa predstavimo izkušnje z življenjsko zgodovino pri proučevanju vodenja in profesionalnega razvoja ravnateljev. Pri tem smo se omejili na dva pomembna vidika ravnateljevega dela, to je na navezovanje stikov z okoljem in pripravo načrta dela.
Keywords: kvaliteta; profesionalni razvoj; ravnateljevanje; ravnatelji; vodenje; vzgoja in izobraževanje