Procesna vprašanja glede tožb po Zakonu o gospodarskih družbah - Dolenc, Mile (Podjetje in delo, 2014)
Članek se ukvarja s številnimi procesnimi vprašanji, ki nastajajo ob nastopanju gospodarskih družb v pravdnem postopku. Avtor še zlasti analizira vprašanja pravne in pravdne sposobnosti ter procesne legitimacije. Ukvarja se tudi s procesnimi vprašanji, ki nastajajo pred vpisom gospodarske družbe v sodni register in po njenem izbrisu. Na podlagi primerjave z nemškim pravom ugotavlja številne razlike kljub enakosti ali podobnosti pravne ureditve.
Keywords: civilno procesno pravo; gospodarske družbe; pravdni postopek