Glasno interpretativno branje Kettejeve pesmi Na trgu - Podbevšek, Katarina (Jezik in slovstvo, 1998)
Članek skuša z analizo govornih prvin (pravorečje, besedilna fonetika) v Kettejevi pesmi Na trgu pokazati, kako naj se učitelj pripravi na glasno interpretativno branje umetnostnega besedila.
Keywords: Kette, Dragotin, 1876-1899; Slovene literature; slovenska književnost; moderna; Moderna Therapeutics; interpretacije; branje; didactic method; didaktika; Kette, Dragotin: Na trgu