Bilingual education in the service of European democracy - Williams, Colin H. (Annales. Series historia et sociologia, 1999)
Avtor raziskuje razvoj dvojezičnega šolstva v Walesu in številne izzive ter priložnosti , ki so vplivali na prizadevanja Valižanov, da bi reproducirali svoj jezik in kulturo. Tako šolstvo kot družina in skupnost so obravnavani kot glavna področja, kjer se ohranja jezikovna reprodukcija, vendar za razliko od drugih dveh stebrov kulturnega boja so bili parametri vzgoje v Walesu vedno bolj zaznamovani z oddaljevanjem od britanskih norm...
Keywords: dvojezičnost; izobraževanje; jezikovne manjšine; Valižani