O razmerju med nesnovno kulturno dediščino in zbirko vraževerja v Slovenskem etnografskem muzeju - Pukl, Adela (Traditiones (Ljubljana), 2013)
V članku je predstavljen nastanek zbirke vraževerja v Slovenskem etnografskem muzeju, zbiranje in dokumentiranje predmetov vraževerja ter pomembnost ohranjanja, dokumentiranja in raziskovanja nesnovne kulturne dediščine za celovito obravnavo vraževerja.
Keywords: Slovenski etnografski muzej; Muzejske zbirke; ethnology; Etnologija; Ljudsko slovstvo; oral literature; Vraževerje; Nesnovna kulturna dediščina; muzeji; Ljubljana