Poglobitev zahtev za družbeno odgovorno poročanje gospodarskih družb na ravni EU - Hojnik, Janja (Delavci in delodajalci, 2012)
Članek obravnava pravne vidike trajnostnega poročanja v EU. Najprej presoja sedanje stanje ureditve trajnostnega poročanja in izpostavlja nedavno povečano podporo strokovne javnosti za celostno poročanje. V drugem delu članek presoja pravila EU na tem področju. Predstavljena je sedanja ureditev trajnostnega poročanja, nato pa so podrobneje analizirana odprta vprašanja in pravne alternative za doseganje bolj učinkovite in delavcem prijaznejše ureditve.
Keywords: družbena odgovornost; Evropska unija; gospodarske družbe; podjetja; zaposleni