Težave z definicijo pojma ŠPORT - Kristan, Silvo (Šport (Ljubljana), 2024)
Definicije strokovnih pojmov ali terminov so v vsaki vedi in vsakem strokovnem jeziku conditio sine qua non (nujen, prvi pogoj), da dani pojem vsi razumemo enako. Če strokovnih pojmov ne razumemo vsi enako, je vsako razpravljanje o njih neplodno, nesmiselno. Sporazumevanje z nedefiniranim ali nenatančno definiranim pojmom je jalovo, ker vsak razpravljavec obravnavani pojem razume po svoje. Zato je oblikovanje pravilnih in vsebinsko ustreznih definicij strokovnih pojmov ena izmed najpomembnejših nalog vsake vede (M. Uršič, O. Markič: Osnove logike, Filozofska fakulteta, 1997, str. 38).
Keywords: dtrokovni pojmi; strokovni termini; šport