Vnovična zmaga ekipe Pravne fakultete Univerze v Ljubljani na CEEMC - Vlahek, Ana (Pravnik, 2023)
Ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani je že drugo leto zapored zmagala na regionalnem tekmovanju iz poznavanja prava EU Central and Eastern Europe Moot Competition – CEEMC, ki ga pod pokroviteljstvom Univerze v Cambridgeu in Sodišča EU organizira British Law Centre. Člani ekipe so bili dodiplomski študentki Lea Zahrastnik in Ana Mestinšek Mubi ter podiplomski študent Peter Grašič, ki so v odličnem in spoštljivem ekipnem ozračju predano in trdo delali celotno obdobje priprav. Z izr. prof., izr. prof. dr. Ano Vlahek so jih trenirali nekdanji uspešni tekmovalci fakultete na moot court tekmovanjih Žana Lapajne, Masha Korošec in Walter Maj Vidmar. Na zaključnem tekmovanju, ki je potekalo v hrvaškem Dubrovniku, je poleg ekipne zmage študentka Lea Zahrastnik prejela še najvišje govorniško priznanje – Best Speaker Award.
Keywords: British Law Centre; CEEMC; moot court; ocene in poročila; Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani; pravo; študenti; študentska tekmovanja; Univerza v Cambridgeu