Slovenska recepcija Pierra Corneilla - Smolej, Tone (Jezik in slovstvo, 2016)
Avtor v članku raziskuje slovensko recepcijo Pierra Corneilla. Osredinja se na prve bralce in zgodnje omembe ter zapise. Znotraj recepcije analizira tudi stance iz Cida, Medeje in Polievkta v prevodih Marije Javoršek. Raziskuje pa tudi Filipčičevo produktivno recepcijo Psihe.
Keywords: Corneille, Pierre, 1606-1648; francoska književnost; French literature; francoska dramatika; recepcija v Sloveniji; prevodi v slovenščino; literarni vplivi; Javoršek, Marija; Filipčič, Emil