Več športa, manj zaslona - Bon, Marta (Pravnik, 2025)
Oddelek za šport Mestne občine Ljubljana (MOL) je v letu 2024 izdal priročnik Več športa, manj zaslona: priporočila za uporabo zaslonov pri mladih športnikih, ki je plod sodelovanja športnih strokovnjakov, zaposlenih na MOL in strokovnjakov zavoda Logout. Sodelovalo je več kot deset piscev, v fokusnih skupinah pa veliko uveljavljenih športnikov in trenerjev MOL. V priporočniku so predstavljene znanstvene raziskave o negativnih učinkih na duševno zdravje, v glavnem delu pa priporočila iz različnih podočij, kot so časovna in prostorska priporočila v športnih društvih, ohranjanje dostojanstva, medsebojnega spoštovanja in duševnega zdravja, varovanje zasebnosti in medijska izpostavljenost ter ravnanja v primeru medvrstniškega nasilja. Vsako priporočilo je osvetljeno iz vidika športnika, trenerja in staršev. Bistveno je vzdrževati spoštljive odnose tudi na tem področju.
Keywords: duševno zdravje; habits; Knjižne recenzije; mental health; mladi; Mladi športniki; navade; screen use; sports; Šport; uporaba zaslonov; youth