Opredelitev strateškega komuniciranja - Hallahan, Kirk (Teorija in praksa, 2008)
Članek raziskuje naravo strateškega komuniciranja, ki je opredeljeno kot načrtna uporaba komuniciranja s strani organizacije za izpolnitev njenega poslanstva. Z razvojem, izvedbo in ocenjevanjem komuniciranja v organizaciji se ukvarja šest disciplin: menedžment, trženje, odnosi z javnostmi, strokovno komuniciranje, politično komuniciranje in informativne oz. družbeno-trženjske kampanje. Prispevek obravnava tudi naravo izraza strateški in predstavi ključne vidike komuniciranja. Deloma temelji na prispevkih avtorjev in drugih sodelujočih na okrogli mizi Mednarodnega komunikološkega združenja (ICA) maja leta 2005 v New Yorku.
Keywords: Communication; Komuniciranje; Komunikacijsko upravljanje; Communication management; Communication model; Komunikacijski modeli; Communication theory; Teorija komuniciranja; Public relations; Odnosi z javnostmi; strateško komuniciranje; organizacijsko komuniciranje; organizacije