Vpliv ZDR-1 na sodno prakso - Robnik, Ivan (Podjetje in delo, 2013)
V prispevku so obravnavane spremembe dosedanje ureditve delovnih razmerij, ki jih prinaša ZDR-1, z vidika njihovega vpliva na sodno prakso v individualnih delovnih sporih. Dejanski učinek zakonskih sprememb bo razviden šele iz pravnomočnih sodb v delovnih sporih. Prispevek pa želi opozoriti na tiste spremenjene pravne podlage, do katerih se bo sodna praksa vsekakor morala na novo opredeliti.
Keywords: delovna razmerja; delovni spor; delovno pravo; reševanje; sodna praksa