Materialna kultura glede na časovno zaznamovanost besed - Bokal, Ljudmila (Traditiones (Ljubljana), 1996)
Teoretično utemeljeno povezovanje jezikoslovja in etnologije je osnova za razčlenjevanje značilnosti časovno zaznamovanih besed (starinske besede, nove besede) v materialni kulturi. Poleg teh je obravnavana tudi skupina besed, za katere je značilno prepletanje starinske in nove pomenske sestavine.
Keywords: jezikoslovje; linguistics; Slovene; slovenščina; besedje; ethnology; etnologija; materialna kultura; leksikologija; lexicology