Recepti in napotki za krizne čase - Godina-Golija, Maja (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 2012)
Avtorica obravnava različne prakse prehranjevanja in nadomestke za živila predvsem med prvo svetovno vojno. Pomanjkanja živil in s tem povezane lakoteso se pojavljali med prvo in drugo svetovno vojno, deloma tudi v obdobjugospodarske krize v začetku tridesetih let 20. stoletja. Predstavljena je izdaja prve slovenske vojne kuharske knjige, ki je bila natisnjena med prvosvetovno vojno, in recepti za pripravo nekaterih vsakdanjih in boljših jedi v kriznih in vojnih časih.
Keywords: ethnology; Etnologija; food; nutrition; Prehrana; Svetovna vojna 1914-1918; Slovenia; Slovenija; lakota; recepti; prva svetovna vojna; World War I; 1914/1918