Andrić in hibridna identiteta - Vladušić, Slobodan (Slavistična revija, 2012)
Besedilo se ukvarja z analizo različnih konceptov hibridne identitete, ki jih v Andrićevem opusu reprezentirata literarni osebi zdravnik Cologna (Travniška hronika, Travniška kronika) in Omerpaša Latas (Omerpaša Latas). Analiza teh literarnih oseb kaže, da koncept hibridne identitete ni monoliten in enopomenski zaradi različnega odnosa teh literarnih oseb do ideje humanizma, institucije moči2 in figure konvertita.
Keywords: Andrić, Ivo; bosanska književnost; hibridna identiteta; identiteta; literarni liki; postkolonializem