Novejša sodna praksa Vrhovnega sodišča Republike Slovenije na področju delovnega prava - Debelak, Marijan (Podjetje in delo, 2022)
V prispevku je predstavljena najnovejša praksa Vrhovnega sodišča Republike Slovenije v povezavi s prakso Sodišča Evropske unije v zvezi z Direktivo 2003/88/ES Evropskega parlamenta in Sveta z dne 4. novembra 2003 o določenih vidikih organizacije delovnega časa, torej s področja delovnega časa in s tem povezanih institutov. Avtor opozori, da so največje spremembe sodne prakse v naši državi prav na tem področju, in sicer predvsem zaradi razvoja sodne prakse Sodišča Evropske unije.
Keywords: delovni čas; delovno pravo; dnevni ter tedenski počitek; nadurno delo; nezakonita odpoved; odmor; odškodnine; pripravljenost na delo; sodna praksa; tožbeni zahtevki