Upravljanje blagovnih znamk: oglaševanje, odnosi z javnostmi ali celovito komuniciranje? - Razpet, Aleš (Teorija in praksa, 1999)
V zaostrenih tržnih razmerah postaja najbolj omejena dobrina prav "prostor" v glavah potrošnika. S kopičenjem blagovnih znamk, nastajanjem novih medijev in hiperprodukcijo sporočil je konkurenca za ta - skrajno omejen - prostor vse hujša. V takšnih okoliščinah klasični komunikacijski programi, omjeni na oglaševanje in odnose z javnostmi, ne zadoščajo za doseganje poslovnih ciljev organizacij in z vedno višjimi vložki dajejo vedno bolj dvomljive rezultate. Organizacije morajo zaradi tega znati izkoriščati možnosti novih medijev, razviti svoj institucionalni spomin ter od necelovite in množične komunikacije preiti na celovito, vendar individualizirano komunikacijo.
Keywords: blagovne znamke; management; upravljanje; advertising; oglaševanje; communication; komuniciranje; odnosi z javnostjo; strategija