Students’ perceptions of peer feedback in lower elementary school grades - Sablić, Marija (Revija za elementarno izobraževanje, 2025)
V prispevku so predstavljeni rezultati raziskave, izvedene s sedemnajstimi učenci, in sicer od prvega do četrtega razreda osnovne šole. Cilj je bil preveriti dojemanje in ocene učencev o pomenu vrstniške povratne informacije in načinih izvajanja vrstniške povratne informacije. V prispevku je poudarjena potreba po ozaveščanju osnovnih veščin, ki so potrebne za učinkovito povratno informacijo vrstnikov – razvoj kritičnega mišljenja, vrednotenja, sposobnosti opazovanja, komunikacijskih veščin, razvoj empatije, samozavesti, razvoj spoštovanja do drugih.
Keywords: learning process; peer feedback; school; student; šola; teaching; učenec; Učenje in poučevanje; učni proces; vrstniška povratna informacija