O rastlinskih imenih na Gorenjskem - Čop, Dušan (Jezik in slovstvo, 1997)
Vsebina članka se nanaša na nekatera rastlinska imena na Gorenjskem, za katera uporabljajo domačini skoraj v vsakem kraju drugačno ime ali obliko. Avtor želi opozoriti na napačno rabo oziroma obliko nekaterih od teh imen (škrobotec oziroma osec, kurjica oziroma teloh) v že pred leti objavljenih člankih v reviji Proteus.
Keywords: Slovene; slovenščina; onomastics; onomastika; rastlinska imena; Upper Carniola; Gorenjska; leksikologija; lexicology; dialectology; dialektologija