Glagoli na -irati v današnji slovenščini - Žele, Andreja (Slavistična revija, 2011)
Prispevek obravnava status glagolov na -irati v današnji slovenski leksiki in njihove besedotvorne in skladenjske lastnosti in zmožnosti. Zlasti z vidika glagolskega vida je opozorjeno na nekatere posebnsoti in vprašanja.
Keywords: glagol; glagolski vid; neologisms; novotvorjenke; Slovene; Slovene language; slovenščina; verb; verbal aspect; verbal neologisms