Battery charger based on double-buck and boost converter - Milanovič, Miro (Informacije MIDEM, 2000)
V prispevku je predstavljena kombinacija vezij osnovnih DC/DC pretvornikov z namenom uporabe v polnilniku akumulatorskih baterij. Novo vezje je ocenjeno izzahtev bremena (napetostna regulacija) in vpliva na obliko vhodnega toka (tokovna regulacija). Z ozirom na delne rezultate je podrobneje razčlenjeno sinhronizirano delovanje vzporedne vezave dveh pretvornikov navzdol in pretvornika navzgor. Na osnovi dinamične karakteristike sestavljenega pretvornika, ki je bila ocenjena z avtoregresivno metodo za identifikacijo sistemov, je bil določen regulator. Na sestavljenem pretvorniku so bile izvedene meritve vhodnih in izhodnih veličin. Rezultati so komentirani glede zahtev bremena in zahtev standarda IEC 1000-3-2.
Keywords: akumulatorji; polnilniki; pretvorniki; regulatorji