Characteristics of an outstanding musical talent - a case study - Drovenik Adamec, Tjaša (Revija za elementarno izobraževanje, 2022)
Namen študije je raziskati izraženost dvaintridesetih značilnosti glasbenega talenta v različnih življenjskih obdobjih (od 3. do 35. leta) s študijo primera mednarodno priznanega glasbenika, orglavca, Alekseya Vylegzhanina. Rezultati kažejo, da se je njegova izraženost značilnosti glasbenega talenta s starostjo ob zadostni količini vaje ter podpori okoljskih dejavnikov stopnjevala v vse bolj nadpovprečno v primerjavi z vrstniki. Prav to pa so bile predispozicije za glasbeni razvoj orgelskega virtuoza.
Keywords: case study; giftedness; glasbeni talent; izjemen talent; musical talent; nadarjenost; organ virtuoso; orgelski virtuoz; outstanding talent; študija primera