Roman Bratje Karamazovi F. M. Dostojevskega - Skaza, Aleksander (Slavistična revija, 2004)
Rasprava poskuša s poetološkega vidika predstaviti, kako zastavljanje in razreševanje nekaterih temeljnih filozofskih, religioznih in moralnih vprašanj vpliva v romanu Bratje Karamazovi F. M. Dostojevskega na oblikovanje romaneskne oblike.
Keywords: Dostoevskij, Fedor Mihajlovič, 1821-1881; Dostoevskij, Fedor Mihajlovič: Bratje Karamazovi; filozofija; morala; morality; novel; philosophy; religija; religion; roman; ruska književnost; Russian literature