Zagotavljanje kakovosti pri razvijanju mamogramov - Miklavčič, Lucijan (Radiology and oncology (Ljubljana), 2001)
Ekipa, ki se ukvarja z zagotavljanjem kakovosti na področju radiologije, posebno pa v mamografiji, mora dobro poznati uporabo senzitometra in denzitometra za spremljanje učinkovitosti razvijanja filmov. Prispevek uvaja bralca v osnove, ki so nujne za razumevanje programa zagotavljanja kakovosti in spremljanja parametrov učinkovitosti pri razvijanju mamografskih filmov.
Keywords: diagnostika; dojke; Instrumentation; Mammography; mamografija; Quality control; rak (medicina); Technology, radiologic; X-ray film