Frazeološko-ideološka perspektiva pripovedovalca v odnosu do lika Oblomova v romanu Oblomov I. A. Gončarova - Podlesnik, Blaž (Jezik in slovstvo, 1997)
Prispevek predstavlja poskus osvetlitve ideološko-vrednostnih odnosov med obema centralnima subjektoma romana Oblomov na osnovi predstavitve neposredno izraženih vrednostnih sodb pripovedovalca in prikaza odnosov med njunima govoroma, ki na frazeološki ravni opredeljujejo odnos do idejnega sveta lika. Odnos pripovedovalca do lika se v romanu spreminja hkrati z evolucijo lika in naj bi jo razkril tudi pripovedovalčev vrednostni odnos do upovedovane družbene situacije.
Keywords: Gončarov, Ivan Aleksandrovič; ruska književnost; Russian literature; literarne študije; Gončarov, Ivan Aleksandrovič: Oblomov