Slavnostna akademija ob 60. obletnici Pravniškega društva Pomurja - Kuzmič, Jernej (Pravnik, 2025)
Pravniško društvo Pomurja je v Murski Soboti obeležilo jubilej več kot šestdesetletnega delovanja s slavnostno akademijo v grajski dvorani Duše Škof. Dogodek je združil ugledne pravnike iz regije in iz vse Slovenije ter potrdil pomembno vlogo društva pri povezovanju pravnikov, spodbujanju strokovne rasti in ohranjanju visokih etičnih standardov pravne stroke. Župan Damjan Anželj je društvu podelil priznanje za njegov dolgoletni prispevek k razvoju regije. V osrednjem nagovoru je predsednik društva Jernej Kuzmič poudaril, da pravniški poklic ni le služba, temveč poslanstvo, ki zahteva integriteto, moralno držo in odgovornost do družbe. Slavnostni program so obogatili številni ugledni govorniki iz pravosodja, akademskega prostora in državnih institucij. Predstavitev zgodovine je poudarila razvoj društva od leta 1963, oblikovanje dveh sorodnih društev ter njuno vnovično združitev v enotno organizacijo leta 2022. Strokovni del dogodka je zaznamovala okrogla miza Pravnik v današnjem času, ki je odprla razpravo o digitalizaciji, etičnih dilemah, odgovornosti pravnikov in kompleksnosti sodobnega pravnega okolja. Slavnostni večer je bil hkrati poklon bogati tradiciji in izraz zavezanosti prihodnosti, saj Pravniško društvo Pomurja ostaja pomemben steber strokovnosti, integritete in pravne varnosti v regiji.
Keywords: ceremonial academy; Damjan Anželj; ethics in law; etika v pravu; Jernej Kuzmič; Murska Sobota; okrogla miza; Pomurje Lawyers’ Association; Pravniško društvo Pomurja; round-table discussion; slavnostna akademija