Manjšinske pravice, povezane s skupščino delniške družbe - Prelič, Saša (Podjetje in delo, 2014)
Avtor obravnava enega od osrednjih instrumentov za varstvo interesa (manjšinskih) delničarjev, manjšinske pravice. Opredeljuje njihov funkcionalni pomen, jih razmejuje od drugih skupin korporacijskih pravic ter predstavlja najznačilnejše manjšinske pravice, ki jih delničarji uresničujejo na skupščini družbe.
Keywords: delniške družbe; manjšinski delničarji; pravice