Internet - the virtual matchmaker - Djordjević, Jadranka (Traditiones (Ljubljana), 2006)
Število obiskovalcev interneta, konkretno klepetalnic, iz dneva v dan narašča. Mnogi se zatekajo vanje z željo, da bi spoznali fanta ali dekle, vendar pa je število zakonskih zvez, v katerih sta se partnerja spoznala prek interneta, v primerjavi s številom obiskovalcev zelo majhna. Raziskovanja internetne komunikacije sem se lotila, da bi ugotovila, zakaj prihaja do takšnega nesorazmerja. V prispevku govorim o internetu, konkretno o klepetalnicah in elektronski pošti kot online posrednikoma pri spoznavanju partnerjev za ljubezensko zvezo, in pokažem, kakšna je perspektiva 'virtualnih' poznanstev in ljubezni.
Keywords: internet; elektronska pošta; ženitno posredovanje; ženitne posredovalnice; poroka; wedding