Merjenje učinkov komuniciranja - Balažič, Toni (Teorija in praksa, 1998)
Merjenje učinkov je trend devetdesetih, ker 1) narašča družbena moč in ugled odnosov z javnostmi, 2) je v očeh managementa denar najpomembnejši kriterij uspešnosti in učinkovitosti, in jim je vedno bolj potrebno dokazovati "otipljivost" rezultatov 3) opremiti "praktike" z vednostjo o tem, kateri rezultati so najbolj indikativen pokazatelj uspešnosti v ekonomskem smislu. Poseben izziv je ugotoviti, kako prepoznavati učinke posameznih komunikacijskih tehnik (odnosov z javnostmi, oglaševanje, pospeševanje prodaje...) in kako izolirano meriti učinke le-teh.
Keywords: komuniciranje; management; communication; efficiency; učinkovitost; merjenje; vpliv; odnosi z javnostmi