Ethnomusicology of the individual - Pettan, Svanibor (Muzikološki zbornik, 2018)
Članek se osredotoča na ustvarjalnega glasbenika v kontekstu indijske klasične glasbe, ki spoštuje tradicijo in je hkrati odprt do eksperimentiranja. Temelji na intervjujih in opazovanju z udeležbo ter predstavlja umetnikov miselni svet in njegova štiri inovativna glasbila. Članek sloni na teoretičnem konceptu etnomuzikologije posameznika.
Keywords: Balaji, Vishnuchittan; etnomuzikologija; hindustanska glasba; indijska klasična glasba; indijski glasbeniki; inovativnost; tradicija; viola; violina