Anophthalmus bognoloi sp. n. iz Slovenije (Coleoptera: Carabidae: Trechinae) - Kofler, Bojan (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2010)
Opisana in prikazana je nova vrsta Anophthalmus bognoloi sp. n. iz jame Jama ob poti na Komno (Kat. št.: 1676) na obrobju Spodnje Komne v Triglavskem narodnem parku (severozahodna Slovenija). Nova vrsta je primerjana s sorodno vrsto Anophthalmus egonis Müller, 1923.
Keywords: entomologija; Hrošči; nove vrste; Slovenia; Slovenija; Žuželke