Vloga povezovalcev v govorjenem diskurzu - Schlamberger Brezar, Mojca (Jezik in slovstvo, 2007)
V prispevku predstavljamo pojem povezovalcev - od osnovne definicije, skladenjsko-morfološke in funkcijske opredelitve do njihovega najobičajnejšegapojavljanja v analizi francoskega in slovenskega govorjenega diskurza. Za analizo govorjenega diskurza je služil slovenski korpus posnetih in transkribiranih pogajanj ter francoski korpus posnetih in transkribiranih pogovornih oddaj les Polémiques.
Keywords: analiza diskurza; besedotvorje; Corpus linguistics; francoščina; French; korpusno jezikoslovje; primerjalne študije; skladnja; Slovene; slovenščina; syntax; word formation