Merilna veriga - Tomažič, Tanja (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 1997)
Opis merilne verige iz 19. stol., ki je služila na kmetiji za merjenje posesti. Predmet je bil pridobljen za muzejsko zbirko.
Keywords: Slovenia; Slovenija; ethnology; etnologija; orodje; verige; muzejske zbirke; materialna kultura; geodesy; geodezija