Using an optical micrometer for mechanical thermostat membrane expansion measurements - Rejc, Jure (Ventil (Ljubljana), 2007)
V članku predstavljamo nekaj začetnih meritev raztezanja membrane mehanskega termostata v procesu polnjenja s posebnim oljem. Prikazujemo rešitev z zelo natančnim laserskim zavesnim mikrometrom in referenčnim mehanskim kljunastim mikrometrom. S tem sistemom je mogoče meriti raztezke membrane na nekaj mikrometrov natančno. Vse meritve smo primerjali z referenčnim mehanskim mikrometrom.
Keywords: meritve; mikrometer; termostat