Pomen Milka Matičetovega za zahodne Slovence - Miklavčič-Brezigar, Inga (Traditiones (Ljubljana), 1999)
V sestavku je označen pomen etnologa in folklorista, dr. Milka Matičetova za Primorsko, območje zahodnoslovenskega etničnega ozemlja, na podlagi njegovih zgodnejših del, sintetičnih pregledov etnologije in folkloristike zahodnih Slovencev in komparativnega pristopa k povezovanju elementov iz duhovne ljudske kulture sosednjih narodov
Keywords: Matičetov, Milko, 1919-; ethnology; etnologija; Slovenci; Slovenes