Two optical ring communication between power electronic building blocs - Čučej, Žarko (Informacije MIDEM, 2008)
Gradniki močnostne elektronike, ki jih je vpeljala in sponzorirala ameriška vojna mornarica (Naval Research Office) temeljijo na integraciji močnostnih polprevodnikov z določeno stopnjo inteligence in sposobnostjo prenosa podatkov v kompaktni obliki. Članek se osredotoča na komunikacijo med gradniki močnostne elektronike. Po kratkem pregledu najbolj pogosto uporabljenih topologij v gradnikih močnostne elektronike naredimo analizo komunikacijskih zahtev med gradniki močnostne elektronike. Nadaljujemo z detajlnim opisom primera topologije dvojnega optičnega obroča in podamo sheme za implementacijo enot tipa suženj v FPGA vezju.
Keywords: komunikacije; močnostna elektronika; optični obroči; polprevodniki; vodenje